Benvinguts a la meva pàgina web!
El meu nom és Ariadna Arenas i sóc alumna del centre escolar Maristes Champagnat de Badalona. Aquest suport online és una via per exposar tot el meu treball i esforç respecte a l'assignatura Ciències del Món Contemporani.
Els temes tractats al llarg d'aquesta tercera avaluació han estat:
RECURSOS NATURALS
NOUS MATERIALS I ERA DIGITAL
C.M.C? Què és?
Les ciències pel món contemporani són una matèria comuna que s'implanta al currículum del batxillerat en un moment en què s'està instituint un nou paradigma que el sistema educatiu no pot ignorar: la societat de la informació i el coneixement.
Aquesta matèria ha d'afavorir que l'alumnat de batxillerat adquireixi les competències necessàries per comprendre el món actual, tant en els aspectes relacionats amb el seu entorn immediat i vital com en aquells de caràcter global que governen el funcionament de la natura i el sistema social.
Quins són els seus continguts?
Les ciències per al món contemporani es presenten en cinc apartats, que no pressuposen una seqüenciació ni una temporalització, si bé es pretén orientar una programació d'aula coherent: origen i evolució de l'Univers; ciència, salut i estils de vida; desenvolupament humà i desenvolupament sostenible; materials, objectes i tecnologies, i Informació i coneixement.
Si voleu saber més:
ccvv_ciencies_mon_contemporani.pdf (68,7 kB)
De quines competències es tracta?
-
La competència en indagació: conjunt d'operacions que posen l'alumnat en situació d'explorar el món amb eines instrumentals i intel·lectuals definides, i implica capacitats com la de fer-se preguntes amb orientació científica sobre la natura i els fenòmens naturals, la de cercar evidències, la de realitzar inferències consistents amb aquestes...
-
La competència en la dimensió social i cívica de la ciència i la tecnologia: facultat de comprendre la rellevància social de la ciència i la tecnologia, és a dir, la relació entre el paradigma científic i els models econòmics i culturals d'una època o territori.
-
La competència en la reflexió sobre la naturalesa de la ciència: comprendre que la ciència, després de mil·lennis de desenvolupament, ha procurat d'elaborar teories que expliquin d'una manera simple i unificadora les grans preguntes i promoure la reflexió sobre processos globals que afecten l'espècie humana en diferents contextos (còsmic, planetari i local).